Krvavih Hljeba i igara (2) na zapadu

Kad zivis u zemljama u zemljama koje zemlje prvog svijeta i gdje nemas nekih problema u zemlji, ono konfomisticko drustvo do boga pokoporno svemu, a ti da nesto izvan kutije razmisljaju nema toga, jer je sve po konsenzusu jer svako mora isto razmisljat, nedo bog da se harmonija drustva razrusi status quo. Pa i dodjes u neko stanje dosade kad moras neke probleme izmisljat u drustvu, samo nek se pare od poreza vrte u gluposti i finansiranje neki glupih centara.

Nije doslo do politickih krugova i politickog pitanja jos , ali navodno institut

The noise Assosiation ili Norveski FHI zajedno sa WHO je opt raspravøjalo o boze sacuvaj noise poluciji( uticaj zvuka na zdravøje odraslih i djece). Znaci u istocnoj europi ili kod nas ne znam da li se ti gluposti uopste finansiraju, primjer ako u gradu brate rade tramvajsku prugu ti neki zvukovi od masina mogu da ometaju djecu i odrasle, da im dovedu do pomotnje kognitivnih funckija pa i na kraju da dovedu i do pretilosti. Like wtf? Ili prolazak aviona iznad zgrada, vozovi, automobisli saobracaj itd.

Jaranw zamisli jos da pocnu oporezivati zato sto proizvpfimo zvuk, mislim kako ces regulisati zvuk aviona,turbina, propelera ili zvukove kranova ili rada masina na putevima, ili zvuk guzve saobracaju, uzmemo li da je od motora zvuk iznad 95 decibela znaci samo moj motor proizvodi toliko, znaci sve sto je pteko 65 decibela je opsao po zivot, ljudska konverzacija je 60decibela 🤣 Dobro jos rekose davno jos ce nam zrak oporezovat sto udisemo. Jebi me ako je svijet normalan, zapad je postao toliko senzitivan ili dobra spika da se prepiru pare, izvaljaj gluposti kako je sve opasno po zivot i uzmi pare. Iskrena da budem ja bi sve to zabranjibala u zemlji da sam na vlasti, treba biti pragmatican. Hocemo li gledati kako je prdjenjem zagadjujemo statisticki okolinu ili mogu dobit rak na sisi radi toga, pa je taj rak prelazan na druge osobe radi mog prdeza ? Ovdje svako ko sveta Greta od klimatski promjena.

Silence
-Trolling and flaming for fun -Professional mental virginity taker

12 komentara

 1. Priznaj da ti to smeta, samo zbog tog što ti je vožnja motora dovedena u pitanje! 😜

  Najlakše će bit da nas sve rasele u udaljene zabačene krajeve i da veliki gradovi postanu prošlost. Pa nek od svake kuće ima minimalno 500m udaljenosti tako da će svako imat svoj mir.

  1. Da utiče na pretilost nije tačno. Evo kod nas raskopali baš sve i to sa svih strana. Krenem na Ciglane, raskopali trg. Krenem prema Marin Dvoru raskopali Kranjčevićevu. Krenem glavnom, raskopali trotoar. Krenem prema gradu, mjesecima onaj “ćilim” pravili. Hoću da pređem cestu, moram na drugu raskrsnicu, jer prave prugu. I sad umjesto deset koraka moram napraviti pet stotina i deset, jer moram sve to zaobići. E sad buka, s obzirom da sve to i sa svih strana buše od Nove godine do danas, bez prekida i noću, tjera te sve to da pobjegneš iz grada i tražiš vikend selendre, gdje je tišina i čist zrak. Znači, puno je beneficija…

   1. Tako rekose, meni bilo smijesno za debljinu, to isto da kszes iskrivit ce ti faca ako izadjes mokre kose, od buke i stemanja betona asfalta cu se udebljat jer mi je izazvalo pometnje u glavi anksijoznost sta li vec🤣🤣🤣
    Meni nikad ta buka nije smetala a non stop neke stanove ovdje gradu prave pa se to cuje, valjda sam navikla na bucno i gradove, narod mora radit posao jebote, ne mozes na sve biti senzitivan/na.

     1. Ovdje imas najvise femi muskaraca kojima smeta buka drdanja mjesalice tipa ili povisen ton kad govoris.
      Kukati na svaku ko da si picka bio to muskarac ili zena, meni to ide na kurac, takve osobe. Ne mogu ja tih osoba koje za svaku trebaju neke terapeute i doktore, psihologe, to je takvo drustvo ovdje, kaze ide u prirodu da pobjegne od grube stvarnosti i da se lijeci. Istim rijecima 🤣🤣🤣

     2. Ma ja sam najmanje politcki koretkna u ovoj drzavi, ja kazem licno iz iskustva mog u drustvu i tudjeg prosjecan muskarac je manje retardirano emocijonalan nego zene, koje za svaku sitnicu placu i kukaju, ili negiraju realnost. A drugo je sto je ovdje drustvo izrodilo wannbe femi pedere, ne smetaju mi ali nalikuju po mentalnom sklopu zenama s kojim nemam nista zajednicko, poznsnstva su super s njima neka distanca, nista vise.

  2. Iskreno ovo hoce danas sve prebace na elektricna i tesle, s obzirom da se ne cuju kad prolaze pored tebe, to im je cilj do 2025 ko i sto pare evo izbacise iz marketa ne primaju vise cash, gradovi su krcati elektricnih stanica da punis.

   Pa tako je malo izvan gradova norveska, jedna kuca farma pa kilometar izmedju njih kad se vozis.U stvari norveska jeste bila siromasno selo ko zemlja, zemlja seljaka i ribara sto su otkrili ulje, najsiromasnija zemlja u u Europi sa nekoliko kuca nekad davno niko nije ni znao za skandu.

   1. I meni je to bila prva asocijacija, da žele da uvedu električna vozila. Stvar je u tome da su oni svejedno opasniji za pješake jer ih ne čuju. Ja kad prelazim ulicu, večinom se orjentiram prema zvuku (dakako to jop možeš u našim selendrama od gradova gdje nema ni semafora, a ima nepreglednih pješačkih, gdje su ti parkirana auta zaklonila pogled).

Komentariši