Makni te me!

Nisam nesto fan naseg naroda ovdje kad dodju kod frizera, bas ono hoce seljakluk da naprave.

Za 3 frizerska salona sam pravila logoe u gradu na zgradi i brand one brosure im. Jos gore mi kad me neko nas sretne i daj da prwporucim neki frizerski gdje sisaju, da te osisaju kako treba. Hajde N. sam rekla da ide kod ovih nasih sto su otvorili tu luksuzni moderni frizerski u gradu, dobro sisaju, i zaposlili ove iz austrije sto su dosli i norvezane. Otisla sam ja s njom i eto dosla ona kod njih, i pravi cirkus sa cjenkanjem.

“Znste vi u Dalmaciji i u Bosni u Donjim Mostrama i Cazinu oni sisaju za oko 5 maraka u podrumu i prave minival, jos mi nokte ispoliraju i nafarbaju,a vi mi hocete da uzmete 100eura da se skrate vrhovi, ko da me sisate zlatnim makazama i fenom. Pa moze li za 20eura ikako drugarice?” sve to govori norvezanki onako polupismena, a ona je onako blijedo gleda i rece da ima sve ispred salona i na zidu cjenovnik.

Nesto mi cringe bi, zamalo nisam pocela se valjat of smijeha i izadjoh, pobjegla sam i necu da ikog vise dovodim i preporucujem nekoga.

Silence
-Trolling and flaming for fun -Professional mental virginity taker

10 komentara

  1. Jedini luksuz koji si priuštim u No je frizer. Svakih 6 sedmica farban izrast jer ne želim bit sijeda (šatirana) još koju god. odvojim 980kr i zdravo.
    A to ciienkanje i poredenje sa cijenama dole mi je fuj, dođe mi nekad da plesku odvalim našem narodu. Svi nešto ponižavaju norvezane a ne vide sebe. Budi realan bro, nismo mi svijet izmislili.

  2. A jest sramota! Opčenoto je poznato za auslendere da su im preskupi firzeri u državi u koju su došli pa na praznicima popune sve moguće termine ovdje kod nas!

    Vala, i u mom rodnom gradu su šišali za 5KM, farbali za 10, pa mi opet ne pada na pamet ovdje ovoj reć da neću da platim farbanje 50-70!

    1. Jes, termine za frizere i stomatologe, istocna europa mi tako radimo, poljaci, balkanci, litvanci, ukrajinci. Nista nema lose, samo nemoj zivotati tog poredjenja i ciganluka kad si ovdje, cijene su ovdje takve jer standard takvi, visok, gotivo,hrana,rezije,krediti daleko je sve skuplje pa notmalno da ce cijene biti takve, treba poslodavac/vlasnik zaadit i prezivjet logicno ko svi.

Komentariši